WhatsApp soon to bring ‘expiring media’ and ‘expiring messages’ to app, tests features in beta version

WhatsApp kommer snart att ge “utgående media” och “utgående meddelanden” till appen .. När den här funktionen kommer att aktiveras har användarna möjlighet att ställa in .. Teknik11 dagar sedan

När den här funktionen kommer att aktiveras har användarna möjlighet att ställa in utgång när de delar mediefiler, säger rapporten.

New Delhi | Jagran Technology Desk: Arbetar i linje med en liknande funktion som finns i Snapchat, den populära meddelandeprogrammet WhatsApp planerar enligt uppgift att lägga till en ny ” expiring media ” – funktion i appen som gör det möjligt för användare att skicka självförstörande media på WhatsApp.

Den nyligen introducerade funktionen “utgången media” är en ytterligare funktion som kommer att tillhandahållas till användarna tillsammans med funktionen “utgående meddelanden” av den populära meddelandeprogrammet.

Enligt WABetainfo, webbplatsen som spårar WhatsApp i Beta-version, har den upptäckt funktionen ‘expiring media’ som en del av WhatsApp för Androids nya betaversion 2.20.201.1. Den kommande WhatsApp-funktionen liknar den som finns i Snapchat, som senare kopierades av Instagram.

När den här funktionen kommer att aktiveras har användarna möjlighet att ställa in utgångsdatum när de delar mediefiler, säger rapporten.

De som får “Expiring Media” kan bara se dem en enda gång och när de avslutar chatten försvinner de spårlöst till skillnad från “Detta meddelande raderades” när avsändaren raderar meddelanden.

Funktionen är endast synlig för administratörer av en grupp. För enskilda chattar erbjuder funktionen olika alternativ som användaren kan välja för att appen automatiskt ska radera meddelanden.

WhatsApp, som ägs av Facebook, visar också en timersymbol på profilbilden när funktionen är aktiverad i en viss chatt.

Det finns dock ingen officiell bekräftelse om när denna funktion kommer att lanseras för användare av WhatsApp över hela världen.

När det är tillgängligt kommer den tidigare funktionen “Utgående meddelande” som också finns i Beta för närvarande med en växlingsknapp på / av och användare kan välja en bestämd tid – 1 timme, 1 dag, 1 vecka, 1 månad eller 1 år – för att meddelandena försvinner automatiskt.

Postat av: Talib Khan