WhatsApp och Skype ligger i Europeiska kommissionens synpunkter

WhatsApp och Skype ligger i Europeiska kommissionens synpunkter

WhatsApp och Skype är två tjänster som används av många människor runt om i världen. Men idag har EU-kommissionen beslutat att ta itu med deras fall för säkerhetsrelaterade inslag.

Whatsapp-1-

Kommissionen studerar “Till vilken grad” Europeiska unionens regler som gäller traditionella operatörer “Behöver anpassas” för att säkerställa rättvis konkurrens med “WhatsApp eller Skype”, vem “Tillhandahålla liknande eller likvärdiga tjänster”, sade kommissionens talesman Christian Wigand. Traditionella operatörer klagar över att de omfattas av mer restriktiva regler än de som ålagts dessa konkurrenter.

Talsmannen noterar att hittills nätverkssäkerhetsreglerna och de tjänster som presenteras som “överst” är för närvarande inte “Inte jämförbart med de som gäller för traditionella operatörer”. För sin del antecknar en källa vid Europeiska kommissionen som citeras av AFP ”Vi måste stimulera innovationen hos nya spelare, men samtidigt skapa lika villkor för alla. Men att anpassa reglerna betyder inte nödvändigtvis att man lägger till mer “.

Förslag kommer att läggas fram i september nästa år för att göra vissa ändringar av de direktiv som har funnits i flera år nu på denna nivå.