WhatsApp increases group call limit to eight members from four

WhatsApp ökar gränsen för gruppsamtal till åtta medlemmar från fyra Nu kan 8 personer prata med varandra samtidigt i WhatsApp-gruppen .. Teknik5 månader sedan

Nu kan åtta personer prata med varandra samtidigt på WhatsApp-gruppsamtal. Tidigare var antalet deltagare begränsat till fyra medlemmar.

New Delhi | Jagran Technology Desk: Facebook-ägda WhatsApp har meddelat att det kommer att fördubbla antalet deltagare i ett gruppsamtal. Nu kan åtta personer prata med varandra samtidigt på WhatsApp-gruppsamtal. Tidigare var antalet deltagare begränsat till fyra medlemmar.

Den nya uppdateringen upptäcktes först i betaversionen av världens mest använda messenger-app på både Android och iPhone. Men nu har moderbolaget Facebook gjort tillkännagivandet officiellt och avslöjade också det exakta datumet när den nya uppdateringen av ökade gruppsamtalsdeltagare kan förväntas.

I ett Facebook-inlägg meddelade VD Mark Zuckerberg den nya uppdateringen av WhatsApp-gruppsamtal och skrev: ”Mer än 700 miljoner dagliga aktiva användare använder WhatsApp och Messenger för att ringa. I många länder har samtalet fördubblats sedan Covid-19-utbrottet började “.

“För att hjälpa dig att hålla kontakten med hela din familj och dina grupper av vänner fördubblar vi antalet personer som kan delta i ett gruppvideosamtal från 4 till 8 på WhatsApp”, tillade han.

Bortsett från Zuckerberg avslöjade chefen för WhasApp Will Cathcart, i en tweet, att denna förändring kommer att börja rulla ut nästa vecka till både iOS- och Android-användare, vilket innebär att nästa uppdatering av WhatsApp på Play Store och App Store kommer att medföra de nya förändringarna .

Facebook introducerade också ett videokonferensverktyg, Messenger Rooms, och utökade livestreamingsfunktioner, som utnyttjade en ökad efterfrågan på videochattar under coronaviruspandemin medan de tog de första stegen mot en planerad integration av meddelandeprodukter över sina appar.

Videokonferensverktyget Messenger Rooms gör det möjligt för så många som 50 personer att delta i ett samtal, säger företaget i ett uttalande. Den visar en kaklad layout av deltagarvideor – upp till 16 på skrivbordet och 8 på mobilen – som liknar designen som erbjuds av konkurrent Zoom.

Postat av: Talib Khan