WhatsApp Web gets Facebook

WhatsApp Web får stöd för Facebooks Messenger-rum, hur man skapar och .. Facebook lanserade ‘Messenger Rooms’ i april för att ta på sig ‘Zoom’ och annat .. Teknik4 månader sedan

Facebook lanserade ‘Messenger Rooms’ i april för att ta på sig ‘Zoom’ och andra gränssnitt för videokonferenser.

New Delhi | Jagran Tech Desk: Facebook-ägda Whatsapp är nu på väg att skapa en version av Messenger-rum för dess populära snabbmeddelandeapp också. Enligt WABetaInfo, som gör betatestning av den populära meddelandeprogrammet, har en genväg för Messenger-rum aktiverats på WhatsApp Web version 2.2019.6 – som testas och kan förväntas rullas ut för människor under de kommande veckorna. Detta innebär att Whatsapp gör det möjligt för sina användare att ansluta till sina kamrater via Messenger-rum från sina datorer eller bärbara datorer.

Flytten kommer i kölvattnet av den största “Work From Home” -övningen som världen går igenom på grund av koronaviruskrisen – vilket har lett till att Facebook-ägda Whatsapp möter en hård konkurrens från videokonferensappar som Zoom, Googles “Meet” och Microsofts “Skype” bland andra.

Hur fungerar Whatsapp Messenger Room?

Enligt WABetaInfor kommer genvägen att visas under ikonen “Bifoga” tillsammans med andra alternativ, genom att klicka på vilken tar användaren till fliken Messenger Room för att starta ett videosamtal. Funktionen ska också fråga användarna om de vill ringa antingen det nuvarande tillgängliga gruppvideosamtalet eller Messenger Rooms-samtalet från antingen Whatsapp Web eller Facebook Messenger.

Rapporten anger att värden för videon kommer att kunna skicka en länk för samtalet och deltagarna behöver helt enkelt klicka på den för att gå med. Man kommer också att kunna bjuda in människor till videosamtalet via Facebooks nyhetsflöde, händelsessida, grupper och så vidare. För att gå med i videochatten behöver en person inte ha ett Facebook-konto eller vara vän med värden på Facebook, bara ett klick på länken möjliggör interaktionen.

Facebook lanserade ‘Messenger Rooms’ i april för att ta på sig ‘Zoom’ och andra gränssnitt för videokonferenser.

Till skillnad från ‘Zoom’ möjliggör Messenger-rum gruppvideosamtal med upp till 50 personer utan tidsbegränsning. Användare kan skapa ett rum med Messenger eller Facebook och bjuda in sina vänner och familj att gå med i videosamtalet, även om de inte har ett Facebook-konto. Den liknande funktionen kommer också att lanseras av Facebook på Whatsapp.

Postat av: Abhinav Gupta