Windows 10 2004: Automatisk uppdatering utökad till fler enheter

Windows 10 2004: Automatisk uppdatering utökad till fler enheter

Windows 10 2004: Automatisk uppdatering utökad till fler enheter

Microsoft gör sig redo att flytta fler PC-användare från äldre versioner av Windows 10 till maj 2020-uppdateringen, aka version 2004.

Utbyggnaden av lanseringen av Windows 10 version 2004 innebär att Microsoft automatiskt kommer att börja erbjuda funktionsuppdateringen till fler maskiner. Dessa använder för närvarande äldre versioner av Windows 10, som närmar sig supportens slut och kommer därför inte längre att få säkerhetsuppdateringar.

Microsoft anger inte vilka versioner som kommer att påverkas av en uppdatering, men Windows 10 version 1809 är nästa som slutar ta emot säkerhetsuppdateringar. Detta förväntas ske den 10 november 2020: Microsoft har förlängt tidsfristen den 12 maj på grund av koronaviruspandemin.

Smart val av nästa enheter för att ta emot uppdateringen

Microsoft började träna sina maskininlärningsmodeller i mitten av juni för att “välja intelligent” vilka datorer som kan vara lämpliga för uppdateringen.

“Genom att använda maskininlärning ökar vi antalet enheter som valts för att automatiskt uppdateras till Windows 10 version 2004”, förklarar Microsoft på Windows Update Dashboard.

“Vi kommer att fortsätta att träna våra maskininlärningsverktyg genom alla faser för att intelligent distribuera nya versioner av Windows 10 och ge en smidig uppdateringsupplevelse”, tillägger företaget.

Personer med Windows 10-versionerna 1903 och 1909 kan fortfarande söka efter en funktionsuppdatering manuellt genom att klicka på “Sök efter uppdateringar” i Windows Update-panelen.

En distribution som störs av många buggar

Detta är en liten taktförändring för lanseringen av version 2004, som följer problem som Microsoft har stött på under de senaste månaderna: Microsoft var tvungen att lösa visningsproblem med vissa externa skärmar och skriva ut med vissa enheter. , skadade partitioner och skadade filer i lagringsutrymmen och en mängd problem med drivrutinsinkompatibilitet omedelbart efter att de släpptes för allmänheten.

Microsoft började använda maskininlärning i juni förra året för att uppdatera äldre versioner av Windows 10 med maj 2019-uppdateringen – version 1903. Vid den tiden låg fokus på uppdateringen i april 2018. , i övrigt känd som version 1803, som skulle ha upphört den 12 november 2019 för Family och Pro-utgåvorna.

Maskininlärningsinsatsen var en del av Microsofts svar på den utplånade distributionen av Windows 10, version 1809, efter att användare rapporterade att uppdateringen raderade data.

Källa: ZDNet.com