Windows 10 Nouveau Menu Demarrer Juillet 2020 1024x682

Windows 10: en ny design för Start-menyn som presenteras av Microsoft

Microsoft hade redan sagt att Windows 10 Start-menyn skulle få ett nytt gränssnitt och det är nu klart. Microsoft erbjuder en ny testversion av Windows 10 (bygg 20161) med särskilt det nya utseendet.

Windows 10 ny startmeny juli 2020 1024x682

Detta är ingen störning jämfört med vad som finns idag. “Vi uppdaterar Start-menyn med ett mer strömlinjeformat gränssnitt som tar bort de fasta färgplattorna bakom logotyperna i listan över applikationer och applicerar en enhetlig och delvis transparent bakgrund på brickorna.”Microsoft förklarar. “Den här designen skapar en vacker scen för dina appar, särskilt de flytande designikonerna för Office och Microsoft Edge, liksom de omdesignade ikonerna för de inbyggda apparna som Calculator, Mail och Calendar som vi började rulla ut tidigare i år.”, tillägger gruppen.

4nqs2vl

Den nya testversionen av Windows 10 är också en möjlighet att uppgradera snabbtangenten Alt + Tab. Microsoft förklarar att alla öppna flikar i Microsoft Edge nu kommer att visas när Alt + Tab-tangenterna trycks in, istället för att bara ha den aktiva fliken. Vissa människor kanske inte gillar det nya systemet, varför Microsoft erbjuder en tweak för att återgå till den gamla mekanismen.

64XqBIS

Dessutom tog Microsoft chansen att lägga till ett kors i det övre högra hörnet av meddelanden för att snabbt stänga dem och justera aktivitetsfältet efter användning. Nya användare som ansluter sin smartphone till Windows 10 kommer att se en ikon för att snabbt starta appen Your Phone och de som är inloggade på Xbox Live ser en ikon för att öppna Xbox-appen.

PWzXNMU

DhXazrE