Windows 10 Logo

Windows 10: Fall Creators Update för att förbättra användarnas integritet

Microsoft har redan gjort ansträngningar för att förbättra integriteten för sina användare i Windows 10 och kommer att fortsätta detta momentum med Fall Creators, nämligen nästa uppdatering som kommer att finnas tillgänglig den 17 oktober.

Windows 10-logotyp

Den första nyheten kommer att gälla användare som konfigurerar Windows 10 för första gången: de kommer att ha tillgång till Microsofts sekretesspolicy. Många användare läser vanligtvis inte denna typ av text, men de som vet att de nu kommer att ha tillgång till den i Windows 10. Dessutom lägger Microsoft till en “Läs mer” -knapp för varje inställning relaterad till privatliv. Med den här knappen kan användarna känna till konfidentialitetselementen utan att behöva läsa hela deklarationen, de kan välja från fall till fall.

Den andra ändringen kommer att vara mer synlig eftersom den gäller användningen av Windows 10 dagligen. Ibland kan användare få popup-fönster som ber dem att tillåta att den här eller den här appen får åtkomst till platsen. Nästa Windows 10-uppdatering går längre och kommer att be användarna att tillåta (eller inte) behörigheter relaterade till webbkamera, mikrofon, tillgång till kontakter, kalender och mer. Som redan är fallet på iOS och Android kommer de att kunna tillåta vissa objekt och förneka andra.

Viktig punkt: den här nya inställningen gäller för applikationer som kommer att installeras efter Windows 10 Fall Creators Update. De som redan är installerade har redan olika åtkomst.