Logitech C920 Webcam

Windows 10: Jubileumsuppdatering blockerar miljontals webbkameror

Din webbkamera har slutat fungera sedan Windows 10 Anniversary Update, som anlände den 2 augusti? Det är normalt “. Faktum är att Microsoft medgav att ha gjort ett misstag på denna nivå och förklarat det.

Logitech C920 webbkamera

Med sin senaste uppdatering stöder Windows 10 inte längre H.264- och MJPEG-codec för webbkameror anslutna via USB. Detta är ett frivilligt tillbakadragande, men allt gick inte som planerat. Ursprungligen gjordes borttagningen för att förbättra prestandan hos vissa datorer. Men Microsoft insåg inte att många webbkameror utnyttjar bara dessa codecs för att koda videor när man gör ett videosamtal eller helt enkelt spelar in en video.

När en användare försöker dra nytta av sin webbkamera, kraschar den. Detta gäller även i Skype när du ringer videosamtal. Som en påminnelse tillhör Skype Microsoft som erbjuder Windows 10.

Enligt en Microsoft-ingenjör planeras en fix, men den kommer inte fram till september! Den mest otåliga kan göra sina händer smutsiga och ändra Windows-registret med denna manipulation. Detta är en tillfällig åtgärd, bara för att göra om du är bekväm med registret.