Windows 10 Logo PC Portable

Windows 10, nu installerat på 400 miljoner enheter

Fönster 10 fortsätter att utvecklas långsamt. Microsoft meddelade idag att dess senaste operativsystem nu är installerat på 400 miljoner maskiner. Detta inkluderar datorer, smartphones, surfplattor (som Surface) eller till och med Xbox One.

Windows 10-logotyp PC-bärbar dator

Vi känner att Microsoft börjar glida, även om tillverkaren meddelar att installationen är viktigare med 115% jämfört med Windows 7 under samma period. Ändå nåddes 350 miljoner marken i juni förra året. Microsoft har fått “bara” 50 miljoner nya användare på tre månader.

Varför ? Anledningen är ganska enkel, bytet till Windows 10 är inte längre gratis sedan i sommar. Microsoft hade meddelat att användare med Windows 7 eller Windows 8.1 kunde uppgradera till Windows 10 om de gjorde det första året. Det första året har gått nu, så du måste skaffa en licens för att installera Windows 10. Och inte alla är intresserade.

Som en påminnelse är Microsofts ambition att se Windows 10 installerat på en miljard maskiner. Han ville nå denna milstolpe 2018, men han reviderade uppskattningen uppåt för några månader sedan. Han förstod att milstolpen inte skulle nås på två år med tanke på den nuvarande tillväxten.