Windows 10 - Sökmodul

Windows 10 och forskning, allt som ska granskas?

Windows 10 försöker förse användare med en snabb och relevant sökmodul. Under versionerna har den blivit rikare. Nu beväpnad med Bing-motorn och Cortana, uppfyller den här funktionen löften? Det finns fortfarande mycket arbete att göra.

Det är inte riktigt en upptäckt. Populariteten hos Windows 10 testar automatiskt sin inbyggda sökning. Många användare tycker att resultaten inte är perfekta.

Under de senaste dagarna har flera fall pratats om. Varför ? De visar att det blir svårt att lita på den här funktionen. Det konstigaste är dock att dessa ”buggar”, om vi kan kalla dem det, inte nödvändigtvis är reproducerbara. Uppenbarligen verkar de vara kopplade till specifika system, vilket komplicerar situationen.

Windows 10, två fall av fel svar

Ett av dessa fall gäller en enkel “Windows Store” -förfrågan. Microsoft bytte namn till Windows Store till Microsoft Store. Normalt verkar det logiskt att det finns en länk mellan de två namnen. Det tillåter Windows 10 att hänvisa användaren till “Microsoft Store” om den senare skriver “Windows Store”. Skärmdumpen nedan visar att i vissa fall inte allt går som planerat.

Windows 10 - Sökmodul

Det returnerade svaret är en ikon. Det är uppenbart att vi inte finns med ett mest relevant svar.

En andra skärmdump visar ett annat bisarrt beteende. Användaren ville ha svar på frågan “lagring” i sökmodulen i appen Inställningar. Normalt bör operativsystemet åtminstone erbjuda avsnittet “lagring” som finns i Inställningar. Detta är inte fallet med svaret “inga resultat för lagring”.

Windows 10 - Sökmodul

En av lösningarna för att försöka lösa problemet är att göra en ombyggnad av indexet men det visar sig att sådana fel är återkommande. Det kommer att bli intressant att följa utvecklingen som Microsoft föreslår inom detta område. Under tiden, bli inte förvånad om du har svårt att hitta data som faktiskt finns på din dator med Windows 10-sökmodulen.