Windows Recovery Partition: Hur man döljer och raderar den

Windows Recovery Partition: Hur man döljer och raderar den

Vad är återställningsenheten för?

Tillverkare av datorer, särskilt bärbara datorer, började skapa dessa partitioner för att erbjuda användarna ett snabbt, enkelt och säkert sätt att återställa datorn till det tillstånd den var i just när den köptes. Dessa partitioner sparar en Windows-bild med tillverkarens inställningar och program så att vem som helst kan formatera datorn utan att behöva installera operativsystemet från grunden. Så skadad som Windows-installationen var, och även om vi installerade Linux kunde vi alltid återgå till fabrikstillståndet på några minuter.

Windows Recovery Partition: Hur man döljer och raderar den

Windows 10 har för närvarande flera återställningsfunktioner som har gjort dessa återställningspartitioner föråldrade. Till exempel kan vi använda återställningspunkter för att återställa datorn i händelse av fel eller fel, använd återställningsalternativ (eller Recovery) för att lösa problem om Windows inte startar, och vi har till och med möjligheten återställa datorn från Windows själv, eller från molnet, för att lämna det som nyinstallerat, även behålla data.

Restablecer y reinstalar Windows 10 - 2

Med allt detta är återställningspartitionerna för datorer föråldrade. Och därför kan de oftast tas bort utan problem.

Dölj återställningspartitionen eller Recovery

Det värsta med återställningspartitionen är inte att det tar upp 15 eller 20 GB utrymme, men att det många gånger visas på den här datorn som en mer ansluten hårddisk . Men eftersom vi är fulla och skyddade kan vi inte ens använda det. Detta beror på en tillverkares konfigurationsfel, eftersom det är så enkelt att ta bort den tilldelade bokstaven att dölja.

För detta är vad vi måste göra att öppna Windows 10 Disk Manager av att skriva i sökfältet i Windows 10: Diskmgmt.msc.

Administratör av diskotek i Windows 10

Här ska vi hitta återställningspartitionen. Vi måste identifiera det väl och inte förväxla det med de andra Windows-partitionerna. Vanligtvis detta Återställning partition är mellan 15 GB och 20 GB. När vi väl har hittat högerklickar vi på den och väljer alternativet ”Ändra enhetsbokstav och sökväg”.

Cambiar la letra de una partición en Windows 10

I det nya fönstret som vi kommer att se måste vi helt enkelt välja bokstaven i enheten som har den här partitionen och klicka på “Ta bort” -knappen.

Eliminar letra de unidad en Windows desde el administrador de particiones

Redo. När enhetsbokstaven har tagits bort visas den här partitionen inte längre som en hårddisk som är mer ansluten till datorn. Naturligtvis kommer partitionen att fortsätta att existera, så vi kan fortsätta använda den för att återställa datorn till dess ursprungliga tillstånd.

Ta bort återställningspartition

Om du vill ta bort den här partitionen och återställa dess utrymme kommer vi att kunna göra det på två olika sätt.

Från Windows

Det första du bör notera är att Windows 10 inte tillåter dig att ta bort den befintliga återställningspartitionen utan att skapa en ny. De nya återställningsenheterna skapas på ett USB-minne, så vi behöver inte ta upp diskutrymme för att fortsätta ha det tillgängligt.

För att radera det på det här sättet är det första vi kommer att leta efter ” Återställningsenhet ”I Windows 10-sökmotorn och följ guiden tills vi kan ha den nya enheten redo.

Skapa unidad de recuperación manual sv Windows 10

För detta kommer Windows 10 att be oss om ett 1 GB USB-minne, om du inte vill spara systemfilerna eller en 8 GB om du väljer att spara dessa systemfiler. I slutet av processen för att skapa den nya återställningsenheten (en process som kan ta mer än en timme) kommer guiden att erbjuda oss möjligheten att ta bort återställningspartitionen från datorn.

På detta sätt kan vi ta bort denna återställningspartition på ett enkelt sätt utan att behöva ändra partitioner. Naturligtvis kommer utrymmet att vara “opartitionerat”, så vi kommer inte att kunna använda det igen om vi inte tilldelar det till en ny partition.

Använda program från tredje part

Förutom att använda den här metoden, som är den enklaste (även om den är minst effektiv), kommer vi också att kunna ta bort dessa återställningspartitioner med hjälp av en partitionshanterare. Windows Disk Manager tillåter oss att radera denna partition “med våld”, som alla andra partitioner på datorn. Vi rekommenderar dock att du använder annan mer specifik programvara, till exempel MiniTool Partition Wizard .

Vi måste helt enkelt installera programmet, öppna det och hitta denna återställningspartition i listan över diskar och partitioner. När vi har det till hands högerklickar vi på det för att välja alternativet att ta bort det.

Eliminar partición como MiniTool

När partitionen har raderats försvinner den. Om vi ​​har tur att partitionen ligger bredvid en större partition (till exempel systempartitionen) kan vi expandera den för att dra nytta av detta nya utrymme. Om det är bredvid en av Windows-återställningspartitionerna kommer vi inte att kunna använda den. Om vi ​​inte har avancerad kunskap och vet hur man flyttar partitionen för att placera den bredvid en annan.

Om vi ​​inte gillar programvaran MiniTool är ett annat alternativ vi kan använda EaseUS Partition Master . Detta är en annan utmärkt partitionshanterare för Windows som gör att vi kan ta bort alla partitioner (inklusive återställningspartner) på ett enkelt sätt. På samma sätt, om partitionen är nära en större, kommer detta program att göra det möjligt för oss att gå med i dem för att dra nytta av detta nya utrymme som vi just släppt.