WordPress rensar upp konspiratoriska webbplatser

WordPress 4.6 är tillgänglig: listan över nya funktioner

WordPress 4.6 är ute ikväll, webbplatser som förlitar sig på det mest kända CMS uppmanas att göra det snabbt. Man kan komma ihåg att en av fyra webbplatser körs på WordPress, det vill säga.

Med den här uppdateringen förenklas uppdateringar av webbplatselement från administrationen: allt på ett ställe och mycket snabbare. Detta gäller både plugins och teman. En annan nyhet är visningen av ett nytt typsnitt. WordPress kommer nu att använda de som är installerade ursprungligen beroende på operativsystem. På OS X på Mac till exempel kommer administrationen av WordPress att använda Apples San Francisco-teckensnitt, ursprungligen sedan OS X El Capitan.

De andra ändringarna gäller tillägget av en länk till ett ord eller en mening. Om det finns ett fel i länken ser användaren det i rött och kan därmed korrigera det. Slutligen sparas de skrivna artiklarna i webbläsaren. Om internet kraschar vid skrivandet sparas artikeln. Användaren kommer att kunna hitta den när de har tillgång till Internet igen.

Förändringar har också gjorts under huven, listan finns i den här artikeln.

WordPress 4.6 är tillgänglig nu från administrationen för webbplatser eller snart på WordPress.org för dem som vill göra en manuell installation.