Wordpress på iOS

WordPress på iOS: Apple tillåter redan uppdateringar

Det är konstiga tider för Apple när det gäller riktlinjer för App Store. Kontroversen med Epic Games, utvecklare av Fortnite, är mycket populär på grund av köp i appar som inte går via företagets servrar, vilket skulle rapportera en provision på 30%. Den senaste relaterade utvecklingen har att göra med WordPress, den populära webbplatshanteringsapplikationen. Apple blockerade uppdateringar för några dagar sedan på grund av något liknande som lyckligtvis redan har korrigerats.

Apple blockerade WordPress-appen från dess utvecklare

Kontroversns axel kommer från den ovan nämnda 30% -provisionen som Apple fick för alla de betalningar som gjorts inom iPhone-, iPad- och Mac-applikationer som har laddats ner från App Store. Det är något som det delar med Google och dess Android Play Store och de som försöker avleda betalningarna i appen till ett annat system varnas först och i värsta fall tas applikationen bort från butiken, vilket är vad som hände med Fortnite mer än för en vecka sedan.

Wordpress på iOS

WordPress och dess iOS-applikation innehöll inte (och tänker inte heller) någon betalningsmetod i appen av något slag, men Apples identifieringssystem var inte bra och företaget höll uppdateringar av den här appen blockerade i flera dagar. Problemet uppträdde i appens hjälpcenter, som länkade till ett betalningssystem som faktiskt görs via plattformens webbplats och inte från applikationen, så det fanns egentligen ingen indikation på att WordPress bryter mot någon typ av noamrtiva som införts av kalifornierna i deras App Store.

Appen var fortfarande tillgänglig för nedladdning på iOS och iPadOS för de användare som inte hade den installerad. Faktum är att det alltid har varit fullt fungerande, eftersom låset egentligen bara påverkade utvecklare, som tyckte att det var omöjligt att starta uppdateringar av applikationen förrän de löste problemen med betalningar i appen, som inte fanns som vi tidigare har markerat.

Apple bad om ursäkt för beslutet

Enligt rapporter från Appleinsider, äppelföretaget rättat till problemet så snart de blev medvetna om att granskningssystemet misslyckades, så att WordPress-utvecklare kunde släppa uppdateringar. I själva verket hävdade de att de visste att applikationen är helt gratis och inte erbjuder köp av appar av något slag för att skapa en konflikt med reglerna. Av samma skäl bad de om ursäkt för förvirringen.

Problemet med App Store just nu är koncentrerat till den juridiska striden som Epic Games har startat med Fortnite och som Microsoft har gått med visar sitt stöd. I vilket fall som helst verkar det som om det kommer att gå länge, eftersom vi kommer ihåg att Apple undersöks av denna anledning tillsammans med andra stora företag inom sektorn som Google, Amazon och Facebook, som också anklagas för att utföra monopolistiska praxis med sina system.