Xbox One före PS4 i USA för tredje månaden i rad

Xbox One S är knappt snabbare än Xbox One

Xbox One S har funnits i dag, endast i sin 2TB-variant. 1TB- och 500GB-varianterna kommer inom de närmaste veckorna. Vi vet att Xbox One S är kraftfullare och snabbare än Xbox One, men är skillnaden uppenbar? För att uttrycka det enkelt: nej.

Xbox One S Console Controller

Digital Foundry, känt för sin omfattande testning, kunde ha en Xbox One S i några dagar och testade den med Xbox One. Processen för den nya konsolen är klockad till 914 MHz, mot 853 MHz för den tidigare modellen, en vinst på 7,15%. Det finns också 1,4 teraflop, jämfört med 1,31 för Xbox One. Som jämförelse har PlayStation 4 1,84 teraflop.

Men är känslan under ett spel annorlunda? Inte riktigt. Ibland finns det fler bilder per sekund, men spelaren ser ingen skillnad medvetande om att skillnaden inte är uppenbar. Allt beror på spelet, vissa ligger på samma nivå på Xbox One och Xbox One S.

För verkliga skillnader måste vi vänta på Scorpio-projektet, nämligen Microsofts nästa Xbox som kommer att lanseras 2017. Den blir kraftfullare och kommer särskilt att erbjuda stöd för spel i 4K. För sin del stöder Xbox One S bara videor i 4K, men spel förblir i 1080p.