Demontage Xbox One S

Xbox One S nedbrytning: skillnaderna med Xbox One

Xbox One S har funnits till salu sedan igår, så iFixit kunde hämta en modell. Välkänd för sina tårar erbjuder iFixit här den nya konsolen att jämföra med den ursprungliga Xbox One som släpptes 2013. Som en påminnelse är den nya modellen 40% mindre och stöder videor i 4K.

Xbox One S nedbrytning

Xbox One S har en SATA III-hårddisk från Seagate, jämfört med en SATA II-hårddisk i den tidigare modellen. Microsoft har också valt ett 802.11ac + Bluetooth Wi-Fi-chip från MediaTek, mot Marvell tidigare. För skivspelaren är Microsoft kvar hos Philips, men byter från DG-6M1S-modellen till DG-6M5S som stöder 4K. Dock förblir spelen på maximalt 1080p.

När det gäller processorn hittar vi AMD Jaguar och dess åtta kärnor klockade till 1,75 GHz och en AMD Radeon klockad vid 914 MHz för grafikdelen. Igår såg vi att skillnaden mellan Xbox One och Xbox One S är ganska liten på 7%.

För att avsluta konstaterar iFixit att självreparationen är ganska enkel eftersom Microsofts konsol får 8 av 10, vilket är detsamma som Xbox One. Försiktighet bör iakttas vid byte av hårddisk, men denna praxis bryter mot garantin.