Xbox One före PS4 i USA för tredje månaden i rad

Xbox One S: släppt tillkännagivande för 2 augusti i flera länder

Vi har äntligen ett släppdatum för Microsofts “nya” konsol, Xbox One S. Den kommer att finnas tillgänglig den 2 augusti, enligt ett pressmeddelande från Microsoft som släpptes idag.

Xbox One S Console Controller

Här är listan över länder som kan ha den i början av augusti: Tyskland, Australien, Österrike, Belgien, Kanada, Danmark, Spanien, USA, Finland, Frankrike, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Norge, Nya Zeeland, Land -Bas, Polen, Portugal, Tjeckien, Storbritannien, Slovakien, Sverige, Schweiz och Turkiet. Andra länder kommer att betjänas i slutet av året, enligt Microsoft, som dock inte ger någon ytterligare lista.

Flera paket kommer att erbjudas med 500 GB, 1 TB eller 2 TB. Som vi kan föreställa oss lyfter Microsoft särskilt fram den senaste modellen som erbjuds för 399 euro. Det är möjligt att beställa det i Microsoft Store genom att gå hit eller på Amazon genom att åka dit.

Som en påminnelse har Xbox One S det särdrag att vara 40% mindre än Xbox One och att stödja innehåll i 4K. Dock kommer spel inte att kunna dra nytta av denna visuella förbättring, de kommer att behöva stanna i Full HD (1080p) som mest.