Xbox One: uppdatering med Cortana och andra nya tillgängliga funktioner

Xbox One: uppdatering med Cortana och andra nya tillgängliga funktioner

Microsoft tillkännager tillgängligheten av en ny uppdatering för den dubbla Xbox One “Sommaruppdateringen”, det är tillgängligt nu. Flera nya funktioner finns på programmet, inklusive ankomsten av Cortana.

Xbox ett

Röstassistenten som debuterade på Windows Phone och senare anlände till Windows 10 kommer till Xbox One. Spelaren kan därmed åberopa den och göra muntliga förfrågningar (slå på / stänga av konsolen, spela musik, spela med vänner, spela in skärmen, ta reda på vad vänner gör och mycket mer). Cortana på Xbox One är för närvarande begränsat till USA och Storbritannien. Frankrike och andra länder kommer att få det senare.

Andra nya funktioner inkluderar ankomsten av musik i bakgrunden. Detta gör att spelare kan lyssna på musik medan de spelar. Den första tillgängliga appen är Pandora, det kommer också att finnas Groove Music, iHeartRadio och andra över tiden. Dessutom finns det den växande spelsamlingen. Spelare kan nu rulla vertikalt och kan också välja vilka spel som ska installeras först.

Xbox Store för att köpa spel, filmer och serier har också redesignats för att vara närmare Windows 10. Filtrera efter genre, få recensioner från andra spelare och mer finns nu tillgängliga. Xbox Play Anywhere-programmet kommer också; Xbox-versionen av ett spel kan hämtas gratis på Windows 10 och vice versa. Emellertid måste utvecklaren erbjuda detta val.

Uppdateringen är tillgänglig nu. Det kan tvingas genom att gå till inställningarna för Xbox One. Annars kommer den att distribueras automatiskt under de närmaste dagarna.