Xiaomi Mi Pay

Xiaomi presenterar Mi Pay, dess kontaktlösa betalningssystem för användning med sina smartphones

Listan över kontaktlösa betaltjänster börjar bli stor: Apple Pay, Android Pay, Samsung Pay och nu Mi Pay. Det senare tillkännagavs idag, det tillhör Xiaomi. Den kinesiska tillverkaren kommer därmed att konkurrera med Apple, Google och Samsung inom detta område som ska vara betalningen av valet i framtiden.

Xiaomi mi betalar

För Mi Pay, ingen speciell överraskning när det gäller drift, förlitar sig Xiaomi på NFC-chipet på sina smartphones. Användaren tar hand om att föra sin smartphone nära säljarens betalterminal och använder fingeravtrycket för att validera betalningen. Xiaomi meddelar också att det använder token-systemet, vilket innebär att en kod är giltig bara en gång. En hackare kommer inte att kunna göra någonting med en token som möjligen återställs på ett eller annat sätt, det kommer inte att vara giltigt.

Vad händer om smarttelefonen blir stulen? Användaren kan logga in på sitt Mi-konto och inaktivera Mi Pay. Detta system finns redan i konkurrenslösa betalningssystem.

Mi Pay är som Apple Pay, Android Pay och Samsung Pay på distributionsnivån: du måste ha tålamod. Det är endast tillgängligt i Kina just nu. Xiaomi måste förhandla med bankerna för att bosätta sig i ett sådant land, och dessa diskussioner kan vara långa.