Avec des bordures quasiment inexistantes, les images affichées par l'écran de Xiaomi semblent flotter dans leur environnement. © Xiaomi

Xiaomi presenterar sin transparenta Oled-TV!

Lanserad för att fira tioårsdagen för varumärket, är denna Oled-TV som endast marknadsförs i Kina för närvarande den mest imponerande. Borta är den imponerande svarta skärmen det är möjligt att se igenom.

Det kinesiska varumärket har funnits i tio år. Det gjorde sig känd genom att multiplicera släpparna till mycket aggressiva priser och ofta utrustade med muskulära konfigurationer. Xiaomi producerar inte bara skärmar och började nyligen skapa skärmar. För att fira sitt jubileum, förutom att presentera sina Mi 10 Ultra- och Redmi K30 Ultra-mobiler, har varumärket precis presenterat , en av 55 tum med en helt Oled-panel.

Om tillverkaren inte är den första som erbjuder en sådan skärm förblir effekten fantastisk! Och det är desto mer, förutom transparenseffekten är skärmens kanter 5,7 millimeter tunna. På skärmen tänds bara de nödvändiga, vilket ger intrycket att bilden flyter i miljön.

Xiaomi innoverar genom att lansera en transparent Oled-TV. © Xiaomi, YouTube

Bilder som verkar flyta

För att uppnå detta resultat har tillverkaren placerat all elektronik i basen. Det är en MediaTek 9650 som hanterar skärmen som stöds av AI Master Smart Engine. För resten är Xiaomi stolt över att uppnå exceptionell bildåtergivning, med ett mycket brett spektrum, en uppdateringsfrekvens på 120 och en latens begränsad till 1 ms som spelare kommer att uppskatta.

Fem specifika visningslägen är tillgängliga för spelare, bio eller sport. När det gäller ljud är den närvarande, liksom ett läge som möjliggör automatisk användning av ljusscenariot som bäst passar sändningsinnehållet. Marknadsföringen av Mi TV planeras till 16 augusti 2020 till ett betydande pris på cirka 6 000 euro. Det är endast avsett för den kinesiska marknaden för tillfället.

Du kommer också att vara intresserad