miui-hemlig-meny

Xiaomi Tricks: Hur man öppnar den hemliga batterimenyn i MIUI 11

Visste du att det finns en serie Xiaomi-trick i formen av hemliga koder att, när du ringer från telefonappen, aktiverar dolda menyer med blotta ögat? Om du har din mobil uppdaterad till MIUI 11 , kan du komma åt den hemliga batterimenyn på din kinesiska mobil.

Genom att ange den här koden får vi tillgång till en skärm med information om batteriet som, även om det kan verka irrelevant, tillåter oss att känna till så viktig information som battericykler genom vilken vår smartphone från det östra företaget har gått igenom.

miui-hemlig-meny

Xiaomi-koden för att komma åt den dolda batterimenyn

De Xiaomi-trick för att möjliggöra detta hemlig meny på MIUI 11 är endast giltigt med den här operativsystemversionen. Men inte heller med alla, men med de versioner som är baserade på Android 10 så om du har MIUI 11, men baserat på Android 9 Pie, kommer du inte att kunna komma åt den.

Om du uppfyller detta krav, öppna telefonappen, ange koden * # * # 6485 # * # * i uppringaren och tryck sedan på samtalsknappen. En serie data kommer att visas på din skärm som beskriver batteriinformation som dess status, spänning och så vidare, men den som intresserar oss är den som identifieras som MF_02 .

ciclos batería Xiaomi

Det här är det som indikerar batteriets cykler på smarttelefonen eller, säger annars, hur många gånger vi har laddat telefonen. I det här fallet har vi gjort det 232 gånger, det vill säga mindre än ett år.

Vad är nyttan av att känna till battericykler?

Så enkelt som att veta hur mycket liv din mobiltelefon har kvar. Som du vet är batteriet ett av de mest försämrade elementen i din telefon sedan varumärkena började göra sina telefoner tunnare, få telefoner låter dig ändra denna komponent manuellt. Att byta ut telefonens batteri är faktiskt så dyrt att det ofta kompenserar för att köpa en ny telefon.

oneplus 6 bateria desmontaje 02

Battericykler markerar enhetens livslängd på grund av så snart som 500 cykler överskrids (ungefär ett och ett halvt år) tappar batteriet kapacitet och effektivitet. Och om vi börjar prata om trådlös laddning är problemet komplicerat eftersom det redan finns studier som visar att dessa cykler försvagar telefonbatteriet ännu mer.

På detta sätt om du ser att din smartphone överstiger detta nummer kan det vara en bra tid att vara uppmärksam på de olika erbjudandena på billiga mobiler som vi brukar publicera om dagen kommer när du inte kan slå på mobilen.