Massiv hacking: Yahoo!  fördömts av den brittiska tillsynsmyndigheten

Yahoo bekräftar hack, tillkännager minst 500 miljoner komprometterade konton

Yahoo tillkännager denna kväll ett massivt hack av sin databas. Minst 500 miljoner konton hackades 2014. Den information som hämtats kan innehålla namn, e-postadresser, telefonnummer, födelsedatum och lösenord. Enligt Yahoo, “en stor majoritet” av lösenord har hashats och en annan del är krypterad eller kräver säkerhetsfrågor för att få det. När det gäller bankinformation stulades ingenting.

Yahoo Building

Enligt Yahoo var detta hack ett arbete från en regering som försökte upprätta en stor databas med flera hundra miljoner användare. Användare uppmanas att snabbt ändra sitt lösenord, särskilt de som inte har gjort det sedan minst 2014.

Förra månaden hade en hackare lagt ut till försäljning inte mindre än 200 miljoner Yahoo-konton på Dark Web och krävde drygt 1700 euro för att skaffa databasen. Yahoo hade noterat att det genomförde utredningen, men gick inte i detalj.

Idag säger Yahoo att de arbetar med brottsbekämpning och relevanta myndigheter för att ta reda på mer om detta massiva hack. Det kan ha en negativ effekt på försäljningen av sin Internetverksamhet till Verizon för 4,8 miljarder dollar. Det ursprungliga avtalet nåddes i juli.