Verizon Yahoo

Yahoo buyout från Verizon kan avbrytas på grund av många hack

Kommer Verizons övertagande av Yahoos internetverksamhet att annulleras? Det är i full reflektion just nu på den amerikanska operatörens sida. I juli meddelade det sin avsikt att betala ut 4,8 miljarder dollar, men Yahoo har visat oroande tecken de senaste veckorna. Som en påminnelse meddelade portalen att den hade upplevt ett massivt hack och gjorde meddelandet i augusti. Hackingen avser 500 miljoner konton med särskilt namn, förnamn och särskilt lösenord för användarna.

Verizon yahoo

Craig Silliman, generaldirektör för Verizon, talade med flera reportrar i frågan, rapporterar Washington Post. Han har gjort det klart att Verizon överväger att eventuellt dra ut och inte slutföra uppköpet på 4,8 miljarder dollar. För närvarande är det fortfarande planerat, en utredning pågår för att fastställa förövarna, förlusterna och allt som hör med det. Beroende på resultatet av utredningen kommer ett beslut att fattas.

Förra veckan hävdade New York Post att Verizon bad om att utköpspriset skulle sänkas till cirka 3,8 miljarder dollar. Verizons allmänna råd har kommenterat detta rykte och anser att det är ett “Total spekulation”.

Yahoo har gått dåligt ett tag nu, portalen har inte lyckats behålla sina användare. Han försökte sälja en del av sin verksamhet, men allt kunde avbrytas.