Verizon Yahoo

Yahoo buyout: Verizon vill sänka priset med 1 miljard dollar efter hack

I juli meddelade Verizon att de köper Yahoos internetverksamhet för 4,8 miljarder dollar. Avtalet undertecknas mellan de två amerikanska grupperna, men utköpet väntar för tillfället. Tillsynsmyndigheterna måste faktiskt validera det (eller ogiltigförklara det). Under tiden vill Verizon att det slutliga priset ska sänkas med en miljard dollar enligt New York Post.

Verizon yahoo

Varför en sådan minskning? I flera veckor har Yahoo haft en dålig bild i pressen på grund av hack som har ägt rum. På senare tid meddelade onlineportalen att mer än 500 miljoner användarkonton komprometterades. Återigen var det ett slag när det gäller bilder.

En annan dålig bild? Förra veckan avslöjade Reuters att Yahoo spionerade på sina användares e-postmeddelanden för att släppa data till FBI och NSA vid behov.

Officiellt har varken Verizon eller Yahoo kommenterat denna förmodade begäran om att sänka priset. Men trots allt kan den här vara legitim. Den amerikanska operatören tror att Yahoos internetverksamhet kan vara bra för honom, men han vill inte ha olika problem och en dålig image med en sådan multi-billion dollar buyout.