Yahoo hackade: 1 miljard konton äventyras

Yahoo hackade: 1 miljard konton äventyras

Yahoo upplever ett katastrofalt år 2016 för användarnas säkerhet. Portalen tillkännagav ett imponerande nytt hack: 1 miljard konton äventyras. De lägger till 500 miljoner hackade konton som avslöjades för bara några månader sedan.

Yahoo-logotyp

Enligt ett uttalande från Yahoo återhämtades uppgifterna i augusti 2013 av en obehörig tredje part. Yahoo säger att det inte vet vem som står bakom intrånget eftersom det inte var medvetet. Portalen har faktiskt uppgraderats tack vare polisen som kommunicerade uppgifter som överförs av en tredje part. En kontroll visade snabbt att detta var bra data.

De miljarder komprometterade kontona inkluderar: för- / efternamn, e-postadress, telefonnummer, födelsedatum, hashade lösenord (med MD5) och ibland säkerhetsfrågor och okrypterade svar (läs: ren text). Yahoo säger dock att inga tydliga lösenord eller bankuppgifter har återställts.

De miljarder användare som påverkas av denna massiva piratkopiering kommer att kontaktas, meddelar Yahoo. Det kommer att ange de metoder som ska följas för att säkra sina konton bättre … om de fortfarande vill ha det. Att veta att totalt 1,5 miljarder konton (1 miljard idag + 500 miljoner i september) har hackats, misstänker vi att många människor helt kommer att överge Yahoo.