Yahoo hackade: 1 miljard konton äventyras

Yahoo sägs vara på väg att officiera ett massivt dataintrång mot sina användare

Många webbplatser har fått sina databaser publicerade på Internet i år, inklusive Yahoo. I sommar säljs 200 miljoner portalkonton på Dark Web för 3 Bitcoins. Det var 1787 euro förra månaden, det representerar nu 1 603 euro. Yahoo hade meddelat att det var “medveten”, men ingick inte i detaljer.

Yahoo-logotyp

Enligt information från Recode kommer Yahoo att bli lite mer pratsam om ämnet med början den här veckan. Ett pressmeddelande förväntas släppas och Yahoo kommer att vidta några åtgärder, inklusive eventuellt återställa lösenord. Att välja att göra det nu kanske inte är en bra idé, det borde ha gjorts förra månaden när 200 miljoner konton avslöjades.

Som en påminnelse inkluderade de stulna uppgifterna: användarnamn, lösenord, födelsedatum och ibland nödadressen. “Yahoo arbetar hårt för att hålla våra användare säkra, och vi uppmuntrar alltid våra användare att skapa starka lösenord eller ge upp lösenord med Yahoo-kontonyckeln och använda olika lösenord för olika plattformar.” Yahoo rapporterade förra månaden. Detta är mer ett generiskt meddelande än något annat.

Det är bra att notera att detta hack (som går tillbaka till 2012, men bara publicerades förra månaden) är dåligt för Yahoo som förhandlar med Verizon om att sälja sin Internetverksamhet. Det registrerades för 4,8 miljarder dollar i juli, men Verizon kunde ändra priset nedåt.