yakuza_6_livecam

Yakuza 6: Japanska spelare kommer att kunna “chatta” med riktiga värdinnor i spelet!

Yakuza 6 presenterar sig som ett kompromisslöst dyk in i japanska mafias värld. Nästa stora exklusiva av PS4 kommer att erbjuda spelare ett mycket brett utbud av aktiviteter, som att spela arkadmaskiner i rökiga rum, äta på typiska restauranger eller till och med närma sig barvärdinnor. Men den japanska versionen av titeln på Sega går mycket längre eftersom det kommer att erbjuda möjligheten att chatta i videochatt med riktiga värdinnor särskilt nakna !

yakuza_6_livecam

Sedan avslöjandet av denna nyhet i tidningen Famitsu, frågorna rusar på forumet; på vilka kriterier valde Sega värdinnorna? Kommer konversationerna att hållas riktigt privata och upp till vilken interaktionsnivå? Kommer unga kvinnor att ha rätt att klä av sig ännu mer? Så många frågor som naturligtvis verkar perfekt surrealistiska i det europeiska eller franska sammanhanget, där den minsta synliga bröstvårtan omedelbart förbjuder spelet för de under 16 (eller ofta till och med minst 18).

Det råder inget tvivel om att nedsänkning kommer att stärkas, men detsamma kan inte sägas om kvinnors rättigheter och deras representation i videospel (även om den japanska mafias värld i verkligheten verkligen är den för våld, machismo och ofta undergivna kvinnor). Det är därför osannolikt att en sådan möjlighet till spel kommer att finnas tillgänglig på den franska versionen av spelet, vilket inte nödvändigtvis kommer att vara dåligt …

Yakuza 6 släpps på PS4 den 8 december, först i Japan och Kina.