YouTube Material Design

YouTube gör det enkelt för alla att testa den nya designen och det mörka läget

YouTube formaliserade idag designen som den har förberett ett tag nu. Vissa användare har redan fått det eftersom YouTube testar. Idag kan vem som helst ansöka om det.

YouTube Material Design

Det nya gränssnittet är baserat på Material Design som presenterades av Google för några år sedan för dess olika tjänster. Allt är mycket plattare nu med lite mer utrymme. Användare kommer att notera att det också finns mycket vitt utrymme och mindre separationer. Men du vänjer dig snabbt.

En annan nyhet som förväntas av användarna är ankomsten av ett mörkt läge eller mer exakt ett “mörkt läge” för att använda villkoren för YouTube. Det låter dig ta bort den vita bakgrunden för att få en grå / svart bakgrund. Detta läge kan vara användbart på kvällen för att vila ögonen. Det är bra att notera att det är möjligt att aktivera det när som helst genom att klicka på ikonen längst upp till höger på skärmen och välja “Mörkt läge”.

YouTube Dark Mode

För älskare av tekniska detaljer är den nya webbplatsen baserad på Polymer, ett ramverk från Google. Enligt YouTube tillåter detta flera ändringar i framtiden på ett förenklat sätt.

För att testa det nya YouTube-gränssnittet på din dator, gå bara till youtube.com/new, klicka på “Fortsätt” -knappen och voila, det nya gränssnittet kommer att implementeras. De som inte gillar det kan gå tillbaka om det behövs.