YouTube Messagerie Partage

YouTube lanserar meddelandesystem och delningssystem i mobilappar runt om i världen

YouTube lanserade ett test i Kanada i januari förra året som tillåter kanadensare att ha ett meddelandesystem direkt från videotjänstens mobilapplikation. Tanken var att konversera och särskilt att enkelt dela länkarna till YouTube-videor utan att lämna applikationen. Idag meddelar YouTube att detta system distribueras över hela världen.

YouTube Messaging Sharing

YouTube gör det klart: idén är verkligen att stanna kvar i mobilapplikationen utan att behöva kopiera länken, byta till en meddelandeprogram (WhatsApp, Facebook, SMS, etc.) och sedan återvända till YouTube. Med den nya meddelandet klickar du bara på pilen under videon, väljer dina vänner och skickar ett meddelande. Alla får länken till videon och kan se den. De kommer då att kunna kommentera inom konversationen (som kommer att vara privat, ingen kommer att kunna läsa meddelandena förutom de inbjudna användarna).

Enligt YouTube finns det nu på sin mobilapplikation för iOS och Android. Fliken “Aktivitet” försvinner för att ge plats för en flik som heter “Delad” som samlar alla objekt som har delats mellan vänner.

Enligt våra resultat distribueras nyheten och erbjuds inte alla på en gång. Det tar förmodligen flera veckor innan 100% av användarna kan dra nytta av det.