youtube-mp3

YouTube-MP3-webbplatsen stäms av skivbolagen

YouTube-MP3.org är en webbplats som är känd av många användare, den kan enkelt extrahera ljud från video som läggs ut på YouTube för att ha det i MP3-format. Många tar på sig att extrahera ljud från klipp eller musik som finns online så att de kan fås gratis.

Youtube mp3

Skivbolagen beslutade att attackera YouTube-MP3 idag vid federal domstol i Kalifornien, USA. Sony Music, Warner Music och Universal Music, de tre största skivbolagen, är bland de klagande. De får sällskap av andra skivbolag som inkluderar flera artister och föreningar relaterade till musikindustrin, inklusive International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), Recording Industry Association of America (RIAA) och British Phonographic. Industri (BPI).

Enligt klagomålet, tillgängligt här, ägs YouTube-MP3 av ett tyskt företag och i synnerhet en viss Philip Matesanz. Skivföretag uppskattar att webbplatsen står för upp till 40% av illegal streaming. De uppskattar också att webbplatsen skulle besökas av 60 miljoner unika människor varje månad och påverka ekonomin inom musikindustrin negativt.

När detta skrivs är YouTube-MP3 fortfarande i tjänst. En domare kommer nu att avgöra om detta ärende ska gå till domstol. Skivföretag kräver att YouTube-MP3 ska stängas av.