YouTube på Windows 10: Ny officiell app

YouTube på Windows 10: Ny officiell app i Microsoft Store

Det mest använda sättet att titta på YouTube-videor från Windows 10 är att göra det via webbläsaren. Vi kan alla komma in på YouTube-webbplatsen från Chrome (eller vilken webbläsare vi använder), söka efter videon som intresserar oss och spela upp den. Men webbläsare är mycket tunga och använder mycket mer resurser än de borde. Det finns appar från tredje part för detta ändamål, men för att vara ärlig lämnar de mycket övrigt att önska, eftersom de utnyttjar intäktsgenerering genom annonser eller köp i appar till fullo. För att titta på YouTube fungerar det, ja, men det är verkligen inte det perfekta sättet.

YouTube på Windows 10: Ny officiell app

Det verkar som om Google har börjat uppmärksamma det universella formatet, UWP, av Windows 10. Och för att ta de första stegen i det arbetar företaget med en ny officiella YouTube klient, en klient som mycket snart kan vara bland oss.

Titta på YouTube som aldrig tidigare på Windows 10

Även om Google ännu inte har bekräftat någonting om den här nya appen har applikationen redan listats i Microsoft Store, dock i en inledande fas. Google har i hemlighet arbetat med det i flera månader och det verkar som om det kommer att bli den första APP som låter oss se YouTube inbyggt i operativsystemet. Det är inte en progressiv webbapplikation , PWA, men en riktig inbyggd app.

Förutom att vi kan söka och titta på videor på plattformen utan att bero på en webbläsare, kommer den här appen att göra det möjligt för oss att dra mycket bättre nytta av Windows 10-funktionerna. HDR-innehåll utan problem så länge som vår hårdvara (grafik och bildskärm) tillåter det. Dessutom kan YouTube-appen dra bättre nytta av Windows 10 API: er (åtgärdscenter, listor, delning, meddelanden etc.) för att förbättra upplevelsen.

Kommer vi att se fler Google-appar på Windows 10? Kanske Chrome i UWP-format?

Att Google börjar satsa på Microsoft Store för att få sina tjänster till UWP-format är goda nyheter. Om den här YouTube-appen lyckas är det mycket troligt att vi kommer att se andra Google-appar på detta operativsystem, till exempel Google Drive, en officiell Gmail-klient eller Google Keep. Det är till och med möjligt att vi äntligen kan ladda ner Google Chrome från Microsoft Store .

Microsoft tillät inte publicering av webbläsare i Microsoft Store som inte använde den ursprungliga Edge-motorn. Den här webbläsaren har dock redan gått in i historien efter lanseringen av Edge Chromium. Nu kan Microsoft inte göra motorns ursäkt för att hindra Google från att publicera en version av Chrome i appbutiken, eftersom båda webbläsarna använder samma version. Detta innebär att vi troligen snart kommer att se Googles webbläsare i butiken, liksom olika webbläsare som använder samma motor.

Hur som helst, för tillfället måste vi vänta och se hur väl mottagen den här nya YouTube-klienten för Windows 10. Och mycket viktigt, om det verkligen innebär någon förbättring av webbupplevelsen.