YouTube Icone Logo 1024x682

YouTube reviderar sitt varningssystem med mer tydlighet

Alla innehållsskapare på YouTube känner till plattformens varningssystem. En varning tas emot när obehörigt innehåll (licensierad musik, film / serieförhandsvisning etc.) används i en video. Två saker en: antingen tas videon bort, eller så demonteras videon (skaparen tjänar inte pengar på den). Du måste fortfarande veta vad problemet är i början …

YouTube-ikonlogotyp 1024x682

YouTube är medveten om att ansträngningar måste göras och plattformen har just meddelat ett nytt varningssystem för större tydlighet. YouTubers kommer att ta reda på vilken regel som bröts, vilken spelade för att ta bort videon. Meddelanden kommer också att skickas så att YouTubers varnas i realtid, via e-post eller på deras smartphones.

Från och med den 25 februari kommer alla kanaler att få en engångsvarning första gången de publicerar innehåll som inte följer reglerna utan straff för kanalen (men videon tas bort). Förutom denna nya varning kommer YouTube att utöka de politiska resurser som finns tillgängliga i sitt hjälpcenter för att ge mer information om vad man ska göra om en varning uppstår. Detta inkluderar nya djupgående exempel på vilken typ av innehåll YouTube ofta ser som bryter mot dess regler.

Påföljderna kommer också att vara tydligare: första varning = oförmåga att lägga upp en video eller göra en direktsändning i en vecka; andra varning = oförmåga att publicera innehåll i två veckor; tredje varningen = kedjestängning. YouTube påpekar att varningarna försvinner efter 90 dagar.