YouTube Logo 600x400

YouTube slutar tjäna pengar på vissa videor, vilket irriterar YouTubers

En kontrovers har funnits runt YouTube i flera timmar nu. Vissa YouTubers har sett sina privata videor för intäktsgenerering på YouTube eftersom de täckte vissa ämnen som ansågs inte uppfylla användarriktlinjerna.

YouTube-logotyp

Här är innehållet som “inte passar” enligt YouTube:

  • innehåll av sexuell karaktär, inklusive scener av partiell nakenhet eller humor av sexuell karaktär;
  • våldsamt innehåll, inklusive bilder av allvarliga skador och händelser relaterade till våldsam extremism;
  • innehåll som innehåller olämpligt språk, inklusive trakasserier, svordomar och vulgärt språk;
  • innehåll som främjar droger och kontrollerade ämnen, inklusive försäljning, konsumtion och missbruk av sådana produkter;
  • innehåll som behandlar kontroversiella eller känsliga ämnen och händelser, såsom krig, politisk konflikt, naturkatastrof eller tragedi, även om chockerande bilder inte visas

US YouTuber Philip DeFranco, som har 4,56 miljoner prenumeranter, förklarade att vissa av hans videor inte längre kunde tjäna pengar eftersom han talar på ett oförskämt sätt. Andra YouTubers, vare sig i USA, Frankrike eller någon annanstans, har drabbats av samma öde.

I verkligheten har YouTube inte ändrat villkoren, de har varit på plats sedan … Juni 2015. Men videotjänsten har beslutat att agera lite mer sedan den här veckan, det var försummelse under de senaste månaderna.

I väntan på förändring irriteras YouTubers. Detta är fallet med den franska YouTuber Farod till exempel som indikerar ”YouTube kommer närmare och närmare TV-modellen. Denna typ av censur kommer att skada vissa ”. För att se om några kommer att lämna plattformen och leta någon annanstans. Men det är svårt att lämna när du vet att YouTube besöks av en miljard människor varje månad.